31/3/2021 – GoFundMe, Een Rechtszaak

Delen

Waarom moet ik geld doneren?

Wij willen onze straat terug! En met een uitspraak van de rechter hopen wij dat wij en andere woonstraten in Nederland hun straat kunnen terug claimen. Dat verdienen wij allemaal! Is in uw woonstraat ook een levensgevaarlijke situatie ontstaan? Lees dan ons verhaal.

Is ons verhaal herkenbaar?
Op YouTube staan onze beelden. Verkeer rijdt hard door ons woonpad zonder voetpad. Om de situatie op te lossen, moeten wij de weg naar de rechter inslaan om ons gelijk te halen. Nog steeds neemt de gemeente ons niet serieus en houdt ons aan het lijntje.

Om de kwestie voor de rechtbank te krijgen, moeten wij een advocaat inhuren. Dit inhuren kost geld. Wij willen de rechter aantonen dat (1) ons woonpad zich niet leent voor een 30km/h straat, zodat (2) ons woonpad als woonerf wordt toegewezen. Liever nog (3) willen wij onze straat zelf herinrichten, m.a.w. wij willen onze straat terug! Onze straat kopen, dat zou wat zijn!

Precedent
Er zijn hordes mensen die dezelfde problemen ervaren als wij. Ze wonen in een typische 30km/h straat en ervaren een ernstig verkeersprobleem (te hard rijdend verkeer, een onveilige kruising, etc), wat hun vrijheid beperkt. Het verhaal is niet nieuw.  Een uitspraak van de rechter kan bepalend worden voor de rest van Nederland en die opdracht willen wij de advocaat meegeven! Wij hopen dat een uitspraak positief gaat uitpakken voor families die in een soortgelijke straat wonen en verwikkeld zijn in een langdurige, ellendige en “onterechte” kwestie.

Ten einde raad

Vele bewoners die hun probleem aankaarten bij de gemeente stranden nl. al bij een eerste verkeersmeting, die de gemeente gebruikt om aan te geven dat er niets aan de hand is. Mensen belanden in een doolhof, of in een politiek spel. En dan moet er natuurlijk ook nog een wethouder zitten die je probleem wil oplossen en vanuit Den Haag is het onmogelijk om het verkeer lokaal te reorganiseren. Een hele lange weg, waardoor bewoners al snel afhaken en het normaal gaan vinden dat auto’s met 50km/h voor hun voordeur voorbij razen. Maar normaal is het niet! Beslist niet! 

Wij willen een precedent scheppen voor alle woonstraten in Nederland, zodat de veiligheid op straat terugkeert. Kan dat? Wij weten het nog niet, maar wij zetten ons daar wel voor in. Wij roepen dus alle inwoners op in heel Nederland die in een 30km/h straat (zonder veilige inrichting) wonen, om ons te steunen!

De enige manier is om je gelijk te halen via de rechter
Wij willen onze straat terug. En met een juiste uitspraak van de rechter hopen wij dat meerdere woonstraten in Nederland hun straat kunnen terug claimen. Dat verdienen ze!

Hou ons in de lucht en sponsor ons. Een rechtszaak tegen de overheid is de laatste optie. En van niets doen wordt je straat niet veiliger. Iedereen veilig over straat! Dat is waar we het voor doen, dat is onze inzet. We gaan voor het precedent!


Veilig over straat 

De erfenis die wij hebben, is te danken aan eerder beleid  (o.a. een sobere inrichting) van de overheid.  En de meeste verkeersslachtoffers vallen niet op de snelweg, maar op lokale wegen binnen de bebouwde kom. En naar mate auto’s steeds veiliger worden, zien we steeds vaker dat voetgangers en fietsers het slachtoffer zijn. Dit hoort een prioriteit te zijn van de gemeente, juist in woonwijken. Want verkeer is niet alleen het gedrag van bestuurders, het is ook de manier waarop wegen zijn ingericht, de maximum snelheid, fiets- en voetpaden en drempels.

Het verkeer wordt pas echt veilig, als je niet meer onveilig kunt rijden. De politie moet handhaven en de wegen moeten ingericht worden, zodat auto’s en busjes zich aan die snelheid houden. En er moet altijd ruimte zijn voor fietsers en voetgangers. Als die er niet is, ‘shared-space’ heet dat, dan kan dat alleen veilig in een situatie waar de auto te gast is: woonerven waar je stapvoets moet rijden!

Al 3 jaar lang hebben wij een onveilige situatie en al 3 jaar lang worden de kinderen beperkt in hun vrijheden. Wij, de ouders, weten inmiddels wat de risico’s zijn, maar kinderen worden bij het dichtdoen van de voordeur voor hun sokken gereden. Dit kan en mag niet langer.

Deze situatie is niet redelijk en zeker niet bevorderlijk voor de veiligheid en levensgeluk van onze meest kwetsbare verkeersdeelnemers: de kinderen en de opa’s en oma’s. En nu duidelijk is dat de overheid nalaat om deze verkeersdeelnemers in deze type straten niet serieus te beschermen blijft er slechts een rechtszaak over! En die pakken we met beide handen aan! 

Onze kinderen! Daar doen we het voor.

55650036_1617126242285004_r.jpeg

Steun ons daarin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.